Hírek

Elérhetőségek

Földrajzi fekvés

Nagylóc Nógrád megye közepén, a Cserhát szelíd dombjai között található, különleges szépségű, természeti értékekben, néprajzi hagyományokban gazdag vidék.
A település völgykatlanban helyezkedik el:
Északról a Fehér-hegy és Kutya-hegy, Keletről az Őrhegy, Délről a Kavicsos- tető, Nyugatról a Szél-hegy határolja.
A település közúton érhető el: a 22-es útról Szécsénynél, a 21-es útról Pásztónál kell letérni, Budapesttől 100 km-re található.
Szomszédos község a világörökséghez tartozó Hollókővel.
A legközelebbi szlovák-magyar határátkelők Balassagyarmat és Ipolytarnóc.
A község környezete jellegzetes dombos, hegyes, erdős közép-nógrádi táj.
A községet körülvevő mintegy 1000 hektárnyi erdő nagyvadas terület, kiváló vadászati lehetőségekkel. 512 hektár ebből a területből a Kelet-Cserhát Tájvédelmi Körzet részét képezi.
A jellemző növénytakaró a cseres és tölgyes erdő, az alkalmas termőhelyen megtalálható a gyertyán, juhar, kőris és hárs is. 
A települést északról és keletről jelentős területű akácos határolja, mely különösen jó levegőt biztosít az akác virágzásakor.
Erdeink személygépkocsival is könnyen megközelíthetőek (az Őrhegy  a Csináltút tetőtől, vagy a Kőhegy-Szalatnai völgy az Apácai betonútról).
A községet keresztül szeli a Bükkfőből   eredő Lóci patak. A patakot táplálja a Csene- patak, Szalatnai- patak, és a Mogyoróskából eredő patakocska.
A természeti értékek védelmét segíti, hogy ezen a tájon nincsenek nagyobb ipari üzemek, bányák.
A környék levegője tiszta, egészséges, a vidék kiválóan alkalmas a kerékpáros és gyógyturizmus céljaira, környezete érintetlen.
A településen az infrastruktúra teljeskörűen kiépült.
Nagylóc közigazgatási területéhez tartozik Zsunypuszta.
Zsunypuszta Nagylóc és Felsőtold települések között található. Zsunypusztát a Zsunyi- hegy, Dobogó és Poletárok elnevezésű területek határolják.
A településrészt körülvevő erdők biztosítják a tiszta, egészséges levegőt.
Zsunypusztán andezit bánya működik.